DJ SAM

Vanaf mijn dertiende (in 1983) mocht ik mijn vader vergezellen voor het plaatsen en aansluiten van luidsprekers op allerlei kermiskoersen. Ook ieder jaar opnieuw het verzorgen van de geluidsversterking in het 100 ha grote domein voor de zomerfeesten in de “Lovie” te Proven deden mijn hartje bonzen.

Als jonge knaap mocht ik dan muziek laten weerklinken door de vele ( 30 stuks) klankzuilen. Een ervaring die mij kippenvel deed krijgen. Een oude grammofoonspeler van Grundig met een schakelaar tussen de aandrijving geschakeld waren mijn eerste ervaring met het starten en mixen met een grammofoonplaat.

Op mijn zestiende ( in 1986) ben ik begonnen met “vrije radio” in hartje Ieper ( Radio Vrie). Na één jaar mixen voor die vrije radio miste ik het menselijk contact tussen de DJ en het publiek op de dansvloer.

Daarom besloot ik om in 1987 “on the road” te gaan met een eigen discobar. De geboorte van “Studio Black Star & DJ Sam” dateert van zaterdag 24 oktober 1987 met een playbackwedstrijd in het cultureel centrum te Langemark – Poelkapelle. Eerst was er een toespraak van gewezen SP-voorzitter Louis Tobback die eigenlijk mijn microfoon “Beyer Dynamic” inhuldigde. Dezelfde microfoon gebruik ik nu nog steeds voor zijn warme en natuurgetrouwe klank… en ook een beetje voor die speciale inhuldiging.

Na die playbackshow volgde het bal waar ik als 17-jarige het nog moeilijk had met het verschil tussen een tango en een valse lente (trage wals). Maarja, al doende leert men. Nadien is het altijd maar verder blijven rollen. .

Mijn hoogtepunten zijn KLJ, CHIRO, KAJ en SCOUTS-fuiven met ruim 2000 feestvierders. Ook de oudejaarsavondfuif is steeds een schot in de roos. De jongeren willen nu vooral muziek horen met drum & bass. Voor mij is een goeie sfeer en ambiance belangrijk. Daarom probeer ik telkens om op ieder feest of fuif muziek te draaien naar ieders smaak. Een mix van genres uit de jaren ’60 – ’70 – ’80 – ’90 en hedendaagse tijd met de nadruk op ambiance. Eigenlijk ga ik mee met alle genres. Ieder muziekstijl heeft zijn charmes.

Mij leuze is: Voor degene die de danskriebels voelen – > The dancefloor is all yours!!!!! Aangezien veel jongeren mij leerden kennen vanuit hun jeugd – of sportvereniging werd ik hierdoor uitgenodigd om later hun huwelijksfeest te verzorgen.

Sedert 2010 deden we evenementen met artiesten (PA) alsook grote en kleine fuiven met één of meerdere DJ’s waar wij dan instonden voor de volledige sound – light – visuals – truss. Hier spreken we over het ontstaan van Blackstar Productions. Wij willen ons steeds onderscheiden met een totaalpakket volgens het beschikbare budget en de verlangens van u als klant. Zo kunnen wij bijvoorbeeld voor een modeshow zowel de presentatie verzorgen, de klank- en lichtinstallatie leveren en bedienen en de visuals voor de sponsors opzetten. Ook voor uw (thema)feesten of beursstand helpen wij graag meedenken met het concept in functie van de zaal/budget/specifieke wensen… Daarnaast doen we ook 100% professioneel verhuur van allerhande Sound – Light – Visuals – Truss – Standenbouw – PA & DJ’s.